Ondernemers

Met CompanyLedger kunt u flexibel delen van uw onderneming overdragen op de Blockchain zonder zeggenschap te verliezen

Inventarisatieconsult

CompanyLedger is er voor ondernemers

Met CompanyLedger kunt u flexibel delen van uw onderneming verkopen zonder zeggenschap te verliezen. Maak uw bedrijf slagvaardig en liquide. Bijvoorbeeld om eenvoudig werknemers te laten participeren of gefaseerde bedrijfsoverdracht te realiseren.

Erkenning en betrouwbaarheid door het CLC Kwaliteitskenmerk

Niet ieder bedrijf krijgt zo maar een vermelding op CompanyLedger. Geregistreerde bedrijven voldoen aan bepaalde juridische criteria en zijn dan te herkennen aan het CLC kwaliteitskenmerk. CLC staat voor CompanyLedger Certificates. Het CLC kwaliteitskenmerk is bedoeld om investeerders meer comfort en zekerheid te bieden. Natuurlijk draagt het ook bij tot een bepaalde erkenning en uitstraling van uw onderneming.

Financiële flexibiliteit

De CompanyLedger aanpak biedt u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier delen van uw onderneming(en) liquide maken en cash flow te genereren.

Aandelen van uw onderneming overdragen op de Blockchain zonder compromis

De CompanyLedger aanpak biedt u de mogelijkheid om volledige zeggenschap te behouden. Het is aan u om te bepalen in welk tempo en in welke hoeveelheid de certificaten van uw onderneming overgedragen worden.

Hogere waardering

Registratie op CompanyLedger vergroot de groep potentiële (kleine) investeerders voor uw onderneming. Doordat u nu een grotere groep investeerders bereikt wordt het eenvoudiger om in uw bedrijf te participeren. Dit kan resulteren in een hogere waarde voor uw onderneming.

Bent u goed voorbereid? Bedrijfsoverdracht & nalatenschap

CompanyLedger biedt u alvast de mogelijkheid om uw onderneming in een door u te bepalen tempo over te dragen. Tijdens deze overdrachtsperiode kunt u steeds de touwtjes in handen houden. U bepaald wanneer u de (gedeeltelijke) zeggenschap ook bij de opvolger(s) wilt neerleggen. Met een vermelding bij CompanyLedger kunt ook uw nalatenschap regelen.

Werknemersparticipaties

Wilt u uw werknemers prestatiegericht belonen en meer motiveren? Dan is het wellicht een idee om het mogelijk te maken dat uw werknemers certificaten van uw onderneming verkrijgen. Zo delen ze mee in de groei van de onderneming, maar de zeggenschap ligt nog steeds volledig bij u. Dit is ook mogelijk voor kleine bedragen.

Efficiënt: besparing van kosten en tijd

Elke transactie wordt automatisch op de Blockchain geadministreerd. Daarmee worden bezoeken aan de notaris overbodig. Zelfs micro-transacties kunnen nu 24/7 plaatsvinden. Onderhandelingen kunnen direct juridisch worden afgerond op de Blockchain.

Gedeelde bezittingen flexibel en nauwkeurig geregeld

CompanyLedger functioneert op de Blockchain als een decentraal certificaathouders register. Voor alle betrokkenen is zichtbaar wie wat bezit. Dit schept duidelijkheid. Alle vastleggingen op CompanyLedger zijn onuitwisbaar. Er is dus maar één waarheid.

Transparantie: u weet wie uw aandeelhouders zijn

CompanyLedger hanteert het Know Your Customer (KYC) principe. Dat betekent dat alle  participanten op CompanyLedger zich dienen te identificeren. Het resultaat is transparantie, omdat altijd bekend is wie de certificaathouders zijn – ook wanneer certificaten later doorverkocht worden.

Deel mee

Ondernemers die hun STAK voorzien van het CLC Kwaliteitskenmerk en deze registreren op de Blockchain worden beloond met 10.000 CLC.COMPANYLEDGR tokens, en nemen deel aan het CompanyLedger Early Adopters Programma. Er zijn maximaal 200.000 CLC.COMPANYLEDGR tokens gereserveerd voor ondernemers. Op = op.

Uw bedrijf op de Blockchain? Neem contact op met CompanyLedger

Hogere waardering en meer financiële flexibiliteit. Met een vermelding op CompanyLedger kunt u gecertificeerde aandelen van uw bedrijf verhandelbaar maken, zónder daarbij zeggenschap te verliezen. Lisings op CompanyLedger zijn ook geschikt voor werknemer participaties, bedrijfsoverdracht en/of het regelen van nalatenschap.